एग बिरयानी रेसिपी (Egg biryani Recipe)in nepali
एग बिरयानी रेसिपी (Egg biryani Recipe)in nepali
एग् बिरयानी रेसिपी / अन्डा बिरयानी:
अण्डा बिरयानी एक सजिलो र स्वादिष्ट परिकार हो जुन चाँडै तयार गर्न सकिन्छ। नन-वेज खानेहरूले अण्डा बिरयानी एकदमै मनपराउँछन्। अर्को पटक जब तपाईलाई केहि फरक खान मन लाग्छ, तपाईले यो उपायहरू प्रयोग गर्न सक्नुहुन्छ।
अण्डा बिरयानी बनाउनका लागि सामग्री:
यस तपाईले उमालेको अण्डा र टुटेको अण्डा प्रयोग गर्न सक्नुहुन्छ। अण्डा भुर्जीलाई फ्राइ गरी यसमा भात हालिन्छ। यस बाहेक यसमा केही मसला पनि प्रयोग गरिन्छ।
कुल समय 50 मिनेट, तयारी समय 10 मिनेट, खाना पकाउने समय 40 मिनेट, 4 जनाको लागी
अण्डा बिरयानीको सामग्री
👉२ कप (पानीमा १० मिनेट भिजाएर) बासमती चामल
👉६ अण्डा
👉 १ प्याज, मसिनो काटेको १० (लम्बाइमा काटेको) हरियो खुर्सानी १ बेपत्ता
👉 ४ लौंग
👉१/२ चम्चा कालो मिर्च
👉१ इन्च दालचीनीको टुक्रा (छुट्टै)
👉१ चम्चा अदुवा र लसुनको पेस्ट
👉१ चम्चा पुलाव मसाला
👉२ चम्चा तेल
👉 नुन स्वाद अनुसार
अण्डा बिरयानी बनाउने विधि:
१>चार अण्डा उमाल्नुहोस्।
२>ठूलो प्यानमा तेल तताउनुहोस्। यसलाई पूरै मसलाको साथ टेम्प गर्नुहोस्।
३> केहि सेकेन्ड पछि प्याज र हरियो खुर्सानी संग अदुवा-लसुनको पेस्ट हाल्नुहोस्। अब प्यानमा दुईवटा अण्डा तोडेर राख्नुहोस्।
४> तिनीहरूलाई राम्रो सँग फ्राई गर्नुहोस्। अब प्यानमा दुईवटा अण्डा तोड्नुहोस्।
५>यिनलाई भुर्जीको रूपमा तयार पार्नुहोस्। त्यसपछि त्यसमा पानीमा भिजाएको चामल हाल्नुहोस्। नुन हाल्नुहोस्।
६> एक मिनेटको लागि फ्राइ गर्नुहोस्।।
७>यसपछि त्यसमा उमालेको अण्डा राख्नुहोस् र चार कप पानी हाल्नुहोस्।
८> चावल पकाउनुहोस्। त्यसपछि पुलाव मसला र अलिकति कागतीको रस मिसाउनुहोस्।
९> राम्ररी मिसाएर प्यान छोपेर पकाउनुहोस्।
१०>पानी पूर्णतया सुकेपछि र चामल पूरै पाकिसकेपछि हरियो धनिया हालेर छोपी दिनुहोस।
अब तपाइको अण्डा बिरयानी तयार भयो😋
No comments:
Thanks